Medisinsk team

Gudrun HøieGudrun Høie, overlege og medisinsk ansvarlig i Fredrikstad BK Atlas.
Katrine Gauer, spesialist i pediatri (barnemedisin).
Svein Kristiansen, spesialist i manuellterapi.

Atlas' medisinske team

Atlas' medisinske team består av Gudrun Høie, Katrine Gauer og Svein Kristiansen. Gudrun Høie er spesialist i hjertemedisin og jobber til daglig som overlege på sykehuset Østfold, Kalnes. Gudrun er et godt kjent navn i Norges og Verdens brytemiljø. Hun er blant annet fire ganger verdensmester i bryting.

Katrine Gauer er spesialist i barnemedisin og jobber til daglig i Østfold barneklinikk på Wilbergjordet i Fredrikstad. Katrine har selv fire barn som bryter i Atlas.

Svein Kristiansen er spesialist i manuellterapi. Svein er idrettsmedisinsk ansvarlig i Olympiatoppen Øst, og Manuellterapeut for MSK Klinikken og Fredrikstad Idrettsmedisin som er en del av Idrettens Helsesenters behandlernettverk. Svein har også hatt barn i Atlas og er godt kjent med Atlas-miljøet.

Gudrun og Katrine er ofte i våre klubblokaler, og kan kontaktes ved skader og andre helserelaterte spørsmål.

Atlas har stort fokus på helhetssituasjonen til våre utøvere, skadeoppfølging og ikke minst skadeforebygging. Våre utøvere skal på alle nivåer ha et medisinsk tilbud av høy kvalitet, i samarbeid med Idrettens Helsesenter.

Hva gjør du hvis du blir skadet?

Du rapporterer skaden inn via nettsiden Skadetelefonen eller ved å ringe skadetelefonen på 987 02033 (åpen alle dager 09:00-21:00). Du vil da bli henvist til Svein eller en av hans kolleger Fredrikstad Idrettsmedisin og du må kun betale en egenandel (1000 kr per april 2023) for fysioterapi og oppfølgingen du trenger. NB! Hvis du er over 13 år er det lisensen som er forsikringen din, så det er viktig å betale lisens! Vi krysser fingre for at så få som mulig ender opp hos Svein eller hans kolleger pga skade, men er skaden ute er dere i trygge hender! 

Ren utøver - Antidoping Norge

Alle idrettsutøvere over 18 år og alle landslagsutøvere over 15 år (gjelder alle de som har vært på landslagssamling eller tilsvarende) skal ta kurset Ren Utøver fra Antidoping Norge.